Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Oemmi (29-09-2001)

 
 
 
 

De spelers, allen jongvolwassenen van Magrebijnse origine, hadden het verlangen om zich in hun eigen cultuur en geschiedenis te verdiepen. De spelersploeg van 'Oemmi' had dus een iets ander profiel dan de doorsnee groepen, waar we vermenging op verschillende vlakken (leeftijd, cultuur enz.) nastreven.


Vijf jonge spelers, waarvan voor de meeste deze productie hun eerste ervaring op de scène is, nemen u mee naar het Marokko van voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Het is niet alleen een periode waarin de Westerse cultuur in het land voelbaar wordt. Maar ook een tijd waarin vrouwen, in alle uithoeken van de wereld zich beginnen te organiseren waardoor de emancipatiestrijd een onomkeerbaar feit geworden is.

“Werken aan Oemmi is ook voor mezelf heel boeiend. De kennismaking met en het leren over een andere cultuur is persoonlijker dan wanneer ik bijvoorbeeld naar dat land zou reizen. De intensiteit van werken maakt dat ik op korte tijd veel, heel veel heb opgestoken. Dat op zich is heel verrijkend.
Uiteindelijk blijven de menselijke facetten, de relaties tussen mensen, en dat is iets wat altijd terugkomt, van welke cultuur je ook bent. Alleen in vorm, gedrag en rituelen merk je dat cultuur anders tot uiting komt. Het essentiële zijn de mensen.”
- Marilou Mermans

Gespeeld door Mostafa Benkerroum, Jamal El Ayadi, Aziza Falki, Houwari Moumen, Fenna Zamouri en Sakina Zoubir, onder leiding van Marilou Mermans en Mia Grijp. Belichting: Douwe Van Leemputten.

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery