Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Vogels voor de kat (14-11-2003)

 
 
Vijf zussen tussen de 60 en 83 jaar zijn voor het eerst sinds jaren terug bijeen. Maar het verleden speelt hen parten. Vooral bij de jongere zussen laten vroegere onverwerkte gebeurtenissen nog altijd stof opwaaien.

Het idee voor de voorstelling is gegroeid na lezing van Judith Herzbergs ‘Lieve Arthur’. De persoonlijke verhalen die daaruit voortvloeiden waren aanzet tot een duik in het verleden waarin ‘je naakt wassen’ nog verboden was.

Al sinds hun jeugd zijn Fine, Mieke, Maria, Paula en Leentje door de theatervlieg gestoken. Op de leeftijd waarop zeer veel mensen zich uit het maatschappelijk leven terugtrekken kunnen zij hun jeugddroom realiseren.
Dit is de eerste productie waarin ze niet ondersteund worden door een grote spelersploeg, maar het volledige stuk dragen. Een uitdaging voor hen, maar ook voor dramadocente Inge Verhees, sinds 2 jaar vaste medewerkster bij Sering. Zij regisseert een generatie vrouwen die jong waren in een tijd waarin kinderen moesten zwijgenals de ouderen spraken en die oud werden in een tijd waarin ouderen moeten zwijgen als jongeren praten. Niet dat ze daar wakker van liggen!

Spelers: (v.l.n.r.) Leentje Schnieders, Mieke De Block, Paula Bartelen, Maria De Laet en Fine Pittoors-Zimmerman

Tekstbewerking: Mia Grijp; regie: Inge Verhees; regieassistentie: Patsy Van Rompaey; scenografie: Ivo Vander Borght
; techniek: Douwe Van Leemputten; geluidsmontage: Tim Verhees. Met dank aan Rob, Paul, Tim en Valerie.voorstellingen op 14, 15, 16, 22, 23, 28, 29 en 30 november 2003
'Vogels voor de kat' werd in april-mei 2004 gespeeld in een zevental dienstencentra van het OCMW

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery