Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Parkgangers (13-03-2004)

 
Deze productie is geïnspireerd op ‘Duck Variations‘ van David Mamet, een stuk waar oude mannen hun dagen slijten op een bank in het park om er te filosoferen over het leven.

Tijdens een hittegolf wordt dat stadspark overrompeld door Antwerpenaren op zoek naar koelte. Op een veel te klein grasveld zit een bonte verzameling bijeen. Al snel bemoeit iedereen zich met iedereen. Er ontstaan bizarre gesprekken, absurde situaties. Want hoewel onderling verschillend, hebben de parkgangers één ding gemeen: allemaal willen ze aandacht… bewondering… de wereld aan hun voeten.

Van de 15-koppige spelersploeg gaan er 10 mensen voor de eerste keer een confrontatie aan met het publiek. We hebben geen van hen in een keurslijf gestopt. Er is ruimte voor improvisatie en vrijheid om te bewegen. Er zijn wel vaste afspraken die moeten worden nagekomen maar verder was ons motto: 'Ga om met wat er is. Speel met de realiteit van het moment en blijf betrokken bij alles wat gebeurt'.
Dit vereist een grote concentratie en veel vertrouwen in de medespelers. Alle spelers zijn dit aangegaan, met vallen en opstaan.


met: Simonne Dandois, Maria De Laet, Valery De Neve, Sonia Dhondt, Nancy Fleerackers, Nydia Gordimez, Mia Grijp, Mee Mee Htaik, John Huybrechts, Felix Kooyman, Roeland Luyckx, Juan Maldonado, Boudewijn Matthé, Elvire Pasmans en Patsy Van Rompaey

Tekst en regie: Mia Grijp; spelregie: Inge Verhees; scenografie: Ivo Vander Borght; kostuums: Hilde Colaers; techniek: Douwe Van Leemputten

(© foto's: Inge Camoen)

voorstellingen op 12, 13, 14, 19, 20, 21, 26, 27 en 28 maart 2004 op Sering

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery