Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Masterclass '4 Direction Creation Process'

Joe is een Odawa van Wikwemikong First Nation. Hij speelde op zijn elfde voor het eerst mee in Lupi - The Great White Wolf (1991). een veelgeprezen creatie van Debajemujig. Hij speelde vervolgens mee in meer dan 20 van de originele werken van de groep, regisseerde en was co-auteur van 11 theaterteksten. Zijn werk werd in 2005 door de Ontario Arts Council en The Canada Raad voor de Kunsten, genomineerd voor de Prijs voor Artistieke uitmuntendheid. In 2003, werd Joe artistiek directeur van het gezelschap.
Hij heeft gewerkt in multi disciplinaire artiesten teams, gaf trainingen in afgelegen en geïsoleerde First Nation gemeenschappen en op conferenties en symposia in Canada, Europa en in de Verenigde Staten.
Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en implementatie van de 4 Direction Creation Process, een unieke methodiek die ons handvaten aanreikt om te functioneren in collectieve processen. De methodiek is cultureel en sociaal bepaald door de wereldvisie van de Anishnaabek en gaat uit van het principe dat we als mensen creëren met ons hele wezen: ons fysieke, ons emotionele, ons intellectuele en ons spirituele zelf . Daarom ondersteunt the 4- directions creation process deze 4 gebieden.
De kunstenaar wordt daarbij gezien als ‘de creatie’ en de voorstelling als ‘de viering’ van de creatie.
De methodiek is ontwikkeld vanuit de kennis en de intuïties van kunstenaars die sterk beïnvloed zijn door de orale traditie. Het is een proces dat eerlijkheid meer koestert dan nauwkeurigheid en delen meer dan ‘schitteren’, en het is een proces dat bewust gebruik maakt van persoonlijke ervaringen als de sleutel tot individuele en collectieve creatie.
Het proces bevat elementen van improvisatietheater, Pochinko Clowning AKA (Canadees Clowning) en Forum Theatre.

Praktische info:

Voor wie?
Dramadocenten, kunsteducatieve medewerkers, theatermakers, jongerenwerkers, socio culturele werkers ...
Taal: De overdracht gebeurt in het Engels
Data: 25 september van 19u tot 22u • 26 - 27 september van 10u tot 17u
Kostprijs: 90 euro
Adres: Sering vzw - Groeningerplein 2, 2140 Borgerhout
Boeken en info: Sering vzw • Info@sering.be • 0479 44 45 70

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery