Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Het verhaal van twee werelden (2-12-2005):

Chaotische beelden, extreme maskers, de 'crash' van het individu, worden geregistreerd en gemonteerd voor 'uitzending'. Leed wordt commercie. De camera is altijd aanwezig. Behalve daar waar men diep wil graven... daar waar men zich wil herinneren in een tijd van verplicht geheugenverlies... Vijfentwintig Antwerpenaars zingen en spelen wat de zoektocht naar verleden en toekomst van de menselijke soort voor hen in beweging heeft gezet.

Vreemde Grootmoeders (30-03-2005):

Na een succesvolle tournee langs Vlaamse Culturele Centra (2006-07) bracht Mostafa Benkerroum Vreemde Grootmoeders ook in Nederland, te beginnen met de Nederlandse première in Amsterdam op 23 september 2007. Na meer dan 200 voorstellingen zoekt Mostafa Benkerroum nieuwe uitdagingen op, namelijk bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Zijn eerste productie daar, Proud2B, ging op 18 oktober in première. Meteen een bewijs dat het professionaliseringsproject van Sering werkt!
Vanaf 1 oktober 2008 neemt Souliman De Croock de fakkel over, in een nieuw geënsceneerde, meer beweeglijke versie.
Succes Mostafa! Succes Souliman!

Nevelwezens (18-9-2004):

Al weken werkt een groep jongeren met veel overtuiging aan een moderne opera. Om te verhinderen dat jongeren repetities missen omdat ze op broers of zussen passen, wordt ook aan ‘de kleintjes’ een rol gegeven! Maar die houden zich niet aan hun tekst, en willen maar één ding: naar het land van elfen en Nevelwezens... Er is geen houden meer aan... Er zit maar één ding op: improviseren en hopen dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Parkgangers (13-03-2004):

Tijdens een hittegolf wordt dat stadspark overrompeld door Antwerpenaren op zoek naar koelte. Op een veel te klein grasveld zit een bonte verzameling bijeen. Al snel bemoeit iedereen zich met iedereen. Er ontstaan bizarre gesprekken, absurde situaties. Want hoewel onderling verschillend, hebben de parkgangers één ding gemeen: allemaal willen ze aandacht… bewondering… de wereld aan hun voeten.

Vogels voor de kat (14-11-2003):

Vijf zussen tussen de 60 en 83 jaar zijn voor het eerst sinds jaren terug bijeen. Maar het verleden speelt hen parten. Vooral bij de jongere zussen laten vroegere onverwerkte gebeurtenissen nog altijd stof opwaaien.

Op Drift (22-11-2002):

Ten gevolge van 'een menselijke fout' komt een trein op een doodlopend spoor terecht. Op een braakliggend terrein aan de rand van de grootstad worden de gestrande reizigers geconfronteerd met een groep eigentijdse nomaden, die overleven van straatacts, stropen en zelfgestookte jenever.

Licht Ontvlambaar (2-03-2002):

Licht ontvlambaar handelt over de wetmatigheden van het leven. 6 jongeren van verschillende origine zingen, spelen en musiceren met een instrumentarium voornamelijk opgebouwd uit recyclage materialen.
Licht ontvlambaar is een ode aan het teloorgegane kind, aan de eeuwige rebel die in ons sluimert en aan onderdrukte verlangens.

Tijdrovers (03-11-2001):

Drie professionele acteurs brengen met 20 stadsgenoten, in leeftijd variërend van 7 tot 81 jaar een familievoorstelling rond tijd.


Oemmi (29-09-2001) :

Vijf jonge spelers, waarvan voor de meeste deze productie hun eerste ervaring op de scène is, nemen u mee naar het Marokko van voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Het is niet alleen een periode waarin de Westerse cultuur in het land voelbaar wordt. Maar ook een tijd waarin vrouwen, in alle uithoeken van de wereld zich beginnen te organiseren waardoor de emancipatiestrijd een onomkeerbaar feit geworden is.

Pad van Dromen (8-10-1999):

Deze productie handelt over de dromen en frustraties van bewoners in een multiculturele wijk.
17 mensen. Jong en oud. Met werk of zonder werk. Professioneel of liefhebber. Nieuwe Belg of Belg bij geboorte. Ze hebben samen gezongen, verteld, geïmproviseerd. Daaruit groeide een tragikomisch wijkportret van kleine egootjes met grote harten...toevallig bij elkaar.


1 2 3 4