Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Droomreizigers (14-11-2008) :

Een dorp... In een niet zo ver verleden.
Mensen leven er in harmonie met elkaar en de omgeving.
Tot de wolven komen. Witte Wolven. Een leger met een missie. Verblind door hun ideaal jagen ze op iedereen die niet wil volgen.
Veel dorpsbewoners vluchten. Verdwalen in een nieuwe wereld. Achter hoge stadsmuren.
Maar het verleden blijft knagen. Gaat een eigen leven leiden.
Ze willen terug naar het dorp. Op zoek naar antwoorden, familie... een thuishaven.

Uitgesteld wegens ziekte: de nieuwe versie werd gespeeld vanaf 24 april 2009

Vreemde Grootmoeders :

Deze monoloog blijft op affiche tot eind 2011.
De voorstelling gaat enkel nog op reisKarim, een tienjarig jongetje uit een gemengd huwelijk, gaat voor het eerst naar Marokko, het thuisland van zijn vader. Daar leert hij zijn Marokkaanse oma kennen die helemaal anders is dan zijn Vlaamse oma. Maar ook de gewoonten en tradities zijn niet dezelfde als in Vlaanderen. Toch beleeft Karim meer de gelijkenissen dan de verschillen.

Een vertelmonoloog door Souliman De Croock
regie: Lisette Mertens en Mia Grijp

(School)voorstellingen op Sering, op school of op reis
kunnen geboekt worden bij
Sering!

CANON cultuurcel

Parsonia (12-10-2008):

Ben je klaar, voor de grote reis?
Want vandaag vertrekken we naar
Parsonia.
Het mooiste land van de hele wereld.

Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, door twee jonge acteurs,
Xuan Nguyen en Robert Grovogui Goua,
in een regie van Tania Poppe


(School)voorstellingen op Sering, op school of op reis
kunnen geboekt worden bij
Sering!

Fanfaresoep! (9-03-2007):

Een thriller rond een 25-jarig huwelijksfeest.
16 vaste volwassen deelnemers bij Sering ontwikkelden een draaiboek voor een huwelijksfeest. Eind augustus 2006 legden de acteurs de basis voor dit toneelstuk met een improvisatie die een hele dag duurde. Vanuit die basis is verder gewerkt aan personages, dialogen en structuur. Bij het kiezen van de rollen blijft die van jubilaris open, en dat wordt juist een rode draad in de productie. Het resultaat is een feest, waar vulkaantjes boven en onder tafel liggen wachten op een uitbarsting.

Het verhaal van twee werelden (2-12-2005):

Chaotische beelden, extreme maskers, de 'crash' van het individu, worden geregistreerd en gemonteerd voor 'uitzending'. Leed wordt commercie. De camera is altijd aanwezig. Behalve daar waar men diep wil graven... daar waar men zich wil herinneren in een tijd van verplicht geheugenverlies... Vijfentwintig Antwerpenaars zingen en spelen wat de zoektocht naar verleden en toekomst van de menselijke soort voor hen in beweging heeft gezet.

Vreemde Grootmoeders (30-03-2005):

Na een succesvolle tournee langs Vlaamse Culturele Centra (2006-07) bracht Mostafa Benkerroum Vreemde Grootmoeders ook in Nederland, te beginnen met de Nederlandse première in Amsterdam op 23 september 2007. Na meer dan 200 voorstellingen zoekt Mostafa Benkerroum nieuwe uitdagingen op, namelijk bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Zijn eerste productie daar, Proud2B, ging op 18 oktober in première. Meteen een bewijs dat het professionaliseringsproject van Sering werkt!
Vanaf 1 oktober 2008 neemt Souliman De Croock de fakkel over, in een nieuw geënsceneerde, meer beweeglijke versie.
Succes Mostafa! Succes Souliman!

Nevelwezens (18-9-2004):

Al weken werkt een groep jongeren met veel overtuiging aan een moderne opera. Om te verhinderen dat jongeren repetities missen omdat ze op broers of zussen passen, wordt ook aan ‘de kleintjes’ een rol gegeven! Maar die houden zich niet aan hun tekst, en willen maar één ding: naar het land van elfen en Nevelwezens... Er is geen houden meer aan... Er zit maar één ding op: improviseren en hopen dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Parkgangers (13-03-2004):

Tijdens een hittegolf wordt dat stadspark overrompeld door Antwerpenaren op zoek naar koelte. Op een veel te klein grasveld zit een bonte verzameling bijeen. Al snel bemoeit iedereen zich met iedereen. Er ontstaan bizarre gesprekken, absurde situaties. Want hoewel onderling verschillend, hebben de parkgangers één ding gemeen: allemaal willen ze aandacht… bewondering… de wereld aan hun voeten.

Vogels voor de kat (14-11-2003):

Vijf zussen tussen de 60 en 83 jaar zijn voor het eerst sinds jaren terug bijeen. Maar het verleden speelt hen parten. Vooral bij de jongere zussen laten vroegere onverwerkte gebeurtenissen nog altijd stof opwaaien.

Op Drift (22-11-2002):

Ten gevolge van 'een menselijke fout' komt een trein op een doodlopend spoor terecht. Op een braakliggend terrein aan de rand van de grootstad worden de gestrande reizigers geconfronteerd met een groep eigentijdse nomaden, die overleven van straatacts, stropen en zelfgestookte jenever.

1 2 3 4