Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Maniok en Patatten leven samen in het donker (11-11-2006)

toonmoment

Afrikaanse vrouwen worden vaak geconfronteerd met onbegrip en verkeerde interpretatie van hun daden en die van jongeren. Via het opzetten van een interactieve workshop willen zij met de andere ‘bevolkingsgroepen’ in dialoog gaan om misverstanden tengevolge van cultuurverschillen uit de wereld te helpen. Aan de hand van theater nemen de Afrikaanse vrouwen van Mwangaza en Apimee het publiek mee in hun leefwereld en dagdagelijkse contacten met hun Antwerpse omgeving. Ontmoetingen in de wijk, op de bus, in het ziekenhuis, op school,… illustreren dat die contacten niet altijd vanzelfsprekend zijn. Wat we zien is niet altijd wat het lijkt! De theatervoorstelling duurt 45min., daarna is er 15min. pauze en achteraf is er een nabespreking voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Dit project begon in 2006 onder vorm van een samenwerking tussen de Afrikaanse organisaties Apimee en Mwangaza, het Antwerps Minderheden­centrum de8, en Sering vzw, met steun van DIA. Na de voorstelling op Vrouwendag 2006 in het Cultureel Centrum Berchem en die op 10, 11 en 18 februari 2007 op Sering bleek er belangstelling om deze voorstelling op andere plaatsen te vertonen. Gezien de omvang van de groep (Afrikaanse moeders, en kinderen/jongeren van Sering) en vooral het feit dat de moeders zich moeilijk vrij kunnen maken om op tournee te gaan, werd ervoor gekozen als vervolgproject te werken aan een DVD die door allochtone en sociale organisaties als discussiestof gebruikt kan worden.

Met Veronique Kabonga, Lauraine Kitutu, Elisabeth Sekanabo, Rika Pauwels, Naomi Baafi, Stephanie Clautier, Saloua Laaraj, Soukaina Laaraj, Emmanuella Lunanga, Ridley Obasi, Liselot Van Olmen

vrouwendag 11 november 2006 in CCBe
10, 11 en 18 februari 2007 op Sering

Wenst U extra info over dit event? Contacteer ons.

Gallery