Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Droomreizigers (14-11-2008)

Een dorp... In een niet zo ver verleden.
Mensen leven er in harmonie met elkaar en de omgeving.
Tot de wolven komen. Witte Wolven. Een leger met een missie. Verblind door hun ideaal jagen ze op iedereen die niet wil volgen.
Veel dorpsbewoners vluchten. Verdwalen in een nieuwe wereld. Achter hoge stadsmuren.
Maar het verleden blijft knagen. Gaat een eigen leven leiden.
Ze willen terug naar het dorp. Op zoek naar antwoorden, familie... een thuishaven.

Uitgesteld wegens ziekte: de nieuwe versie werd gespeeld vanaf 24 april 2009

vzw Sahara (7-11-2008)

Steunpunt Allochtone Meisjes & Vrouwen (SAMV) en Sering presenteren vzw Sahara.
Een stuk van jongens over 'meisjes'.
Allochtone jongens laten jullie kennismaken met hun kijk op relaties, vrouwen, moeders én verliefdheid!
Tegen de achtergrond van vzw Sahara leren we het wel en wee van de jongens én hun 'vrouwen' kennen.

Maniok en Patatten - DVD (26-10-2008)

Een Afrikaans kind weigert zijn lerares in de ogen te kijken als ze tot hem spreekt.
De lerares interpreteert dit als een gebrek aan respect en aandacht.
Het Afrikaans kind begrijpt er niets van. In zijn omgeving mag een kind een volwassene niet in de ogen kijken uit respect.


Een project over de alledaagse gevolgen van cultuurverschillen tussen Afrika en Europa.

Vreemde Grootmoeders

Deze monoloog blijft op affiche tot eind 2011.
De voorstelling gaat enkel nog op reisKarim, een tienjarig jongetje uit een gemengd huwelijk, gaat voor het eerst naar Marokko, het thuisland van zijn vader. Daar leert hij zijn Marokkaanse oma kennen die helemaal anders is dan zijn Vlaamse oma. Maar ook de gewoonten en tradities zijn niet dezelfde als in Vlaanderen. Toch beleeft Karim meer de gelijkenissen dan de verschillen.

Een vertelmonoloog door Souliman De Croock
regie: Lisette Mertens en Mia Grijp

(School)voorstellingen op Sering, op school of op reis
kunnen geboekt worden bij
Sering!

CANON cultuurcel

Parsonia (12-10-2008)

Ben je klaar, voor de grote reis?
Want vandaag vertrekken we naar
Parsonia.
Het mooiste land van de hele wereld.

Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, door twee jonge acteurs,
Xuan Nguyen en Robert Grovogui Goua,
in een regie van Tania Poppe


(School)voorstellingen op Sering, op school of op reis
kunnen geboekt worden bij
Sering!

Pépé's eiland (16-02-2008)

Met vreugde kondigen we de geboorte aan van ons eerste project binnen de virtuele school:

PÉPÉ’S EILAND
Een groepje kinderen zoekt naar zeldzame schelpen op een onbewoond eiland. De avond van hun vertrek raken ze de weg kwijt door een hevige storm die voorbij raast en het strand onherkenbaar achterlaat. Tijdens hun zoektocht naar het schip dat diezelfde avond zal vertrekken, leren ze door toeval dat het eiland niet onbewoond is.
Wanneer Tommy, de jongste van de groep, een prachtige schelp vindt en die mee naar huis wil nemen, belanden de kinderen in een vreemd verhaal... het verhaal van het eiland en zijn oorspronkelijke bewoners.

Een bruid voor Sarfo (23-06-2007)

Op vraag van het onthaalbureau PINA realiseerde Sering een project met nieuwkomers in de stad over huwelijksgewoonten in verschillende culturen.

Een bruidegom in spé trekt met zijn moeder de wereld rond: Nepal, Tibet, Azerbeidzjan, Ethiopië, Mongolië,... Overal zijn mooie vrouwen en prachtige bruidsrituelen, maar geen enkele huwelijkskandidate bezit een kostuum voor de bruidegom. Hij blijft verder zoeken tot hij de vrouw vindt die de juiste outfit voor hem heeft. Gevolg: groot feest natuurlijk.

De man (19-05-2007)

Zes meiden op Sering, onder leiding van Tania Poppe, hebben enkele maanden gewerkt aan een toneelstuk. De meeste teksten schreven ze zelf.
De spelers van het stuk krijgen allen op een dag een mysterieuze brief in hun bus. In deze brieven staan veelbetekenende herkenbare zinnen die meer vragen dan antwoorden geven. Tot het mysterie zichzelf oplost… in de laatste fabel.

Het avontuur zonder muts (31-03-2007)

Op vraag van het Cultureel Centrum en verschillende organisaties in Mortsel startte Sering in 2006 een project op om met mensen met een handicap en toe te werken naar een toneelproductie.

Cowboy Don Diego ontwaakt midden in de stad. Hij ontmoet er de Elf Elf Elfjes, de gevaarlijke Frisco Jack en nog andere doldrieste figuren. Zal hij zijn verloren vader vinden, of integendeel zijn hart verliezen?

Fanfaresoep! (9-03-2007)

Een thriller rond een 25-jarig huwelijksfeest.
16 vaste volwassen deelnemers bij Sering ontwikkelden een draaiboek voor een huwelijksfeest. Eind augustus 2006 legden de acteurs de basis voor dit toneelstuk met een improvisatie die een hele dag duurde. Vanuit die basis is verder gewerkt aan personages, dialogen en structuur. Bij het kiezen van de rollen blijft die van jubilaris open, en dat wordt juist een rode draad in de productie. Het resultaat is een feest, waar vulkaantjes boven en onder tafel liggen wachten op een uitbarsting.

1 2 3 4 5 6