Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Een verhaaltje voor het slapengaan (24-02-2007)

Het project werd in maart 2006 opgestart om ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de bijzondere jeugdzorgorganisatie De Touter vzw een theatervoor­stelling te creëren met een twintigtal kinderen uit de thuisbegeleiding en de dag­centra van De Touter, Tandem, Taimoen, Tracee...

Maniok en Patatten leven samen in het donker (11-11-2006)

Afrikaanse vrouwen worden vaak geconfronteerd met onbegrip en verkeerde interpretatie van hun daden en die van jongeren. Aan de hand van theater nemen de Afrikaanse vrouwen van Mwangaza en Apimee het publiek mee in hun leefwereld en dagdagelijkse contacten met hun Antwerpse omgeving. Ontmoetingen in de wijk, op de bus, in het ziekenhuis, op school,… illustreren dat die contacten niet altijd vanzelfsprekend zijn. Wat we zien is niet altijd wat het lijkt!

Felicità (11-11-2006)

Antwerpse jongeren filosofeerden over thema's die hen nauw aan het hart liggen: absolute liefde, eeuwige trouw, bloedbroederschap tot ter dood, vriendschap voor het leven... voor zolang als het duurt

Het verhaal van twee werelden (2-12-2005)

Chaotische beelden, extreme maskers, de 'crash' van het individu, worden geregistreerd en gemonteerd voor 'uitzending'. Leed wordt commercie. De camera is altijd aanwezig. Behalve daar waar men diep wil graven... daar waar men zich wil herinneren in een tijd van verplicht geheugenverlies... Vijfentwintig Antwerpenaars zingen en spelen wat de zoektocht naar verleden en toekomst van de menselijke soort voor hen in beweging heeft gezet.

Vreemde Grootmoeders (30-03-2005)

Na een succesvolle tournee langs Vlaamse Culturele Centra (2006-07) bracht Mostafa Benkerroum Vreemde Grootmoeders ook in Nederland, te beginnen met de Nederlandse première in Amsterdam op 23 september 2007. Na meer dan 200 voorstellingen zoekt Mostafa Benkerroum nieuwe uitdagingen op, namelijk bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Zijn eerste productie daar, Proud2B, ging op 18 oktober in première. Meteen een bewijs dat het professionaliseringsproject van Sering werkt!
Vanaf 1 oktober 2008 neemt Souliman De Croock de fakkel over, in een nieuw geënsceneerde, meer beweeglijke versie.
Succes Mostafa! Succes Souliman!

De kip of het ei (24-08-2005)

In ons jubileumjaar hebben we gewerkt rond één centraal thema: ‘migratie als noodzaak voor de evolutie van de mensheid’.

Ook onze jongste spelers, buurtkinderen tussen 5 en 11 jaar, namen hieraan deel. Zij kwamen tot een soort  ‘zoektocht’ geïnspireerd op de vraag: Wat was er nu eerst, de kip of het ei. Na twee maanden intensief werken tijdens de zomervakantie, realiseerden zij eind augustus een zeer beeldrijk toonmoment.

Nevelwezens (18-9-2004)

Al weken werkt een groep jongeren met veel overtuiging aan een moderne opera. Om te verhinderen dat jongeren repetities missen omdat ze op broers of zussen passen, wordt ook aan ‘de kleintjes’ een rol gegeven! Maar die houden zich niet aan hun tekst, en willen maar één ding: naar het land van elfen en Nevelwezens... Er is geen houden meer aan... Er zit maar één ding op: improviseren en hopen dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Parkgangers (13-03-2004)

Tijdens een hittegolf wordt dat stadspark overrompeld door Antwerpenaren op zoek naar koelte. Op een veel te klein grasveld zit een bonte verzameling bijeen. Al snel bemoeit iedereen zich met iedereen. Er ontstaan bizarre gesprekken, absurde situaties. Want hoewel onderling verschillend, hebben de parkgangers één ding gemeen: allemaal willen ze aandacht… bewondering… de wereld aan hun voeten.

Vogels voor de kat (14-11-2003)

Vijf zussen tussen de 60 en 83 jaar zijn voor het eerst sinds jaren terug bijeen. Maar het verleden speelt hen parten. Vooral bij de jongere zussen laten vroegere onverwerkte gebeurtenissen nog altijd stof opwaaien.

Op Drift (22-11-2002)

Ten gevolge van 'een menselijke fout' komt een trein op een doodlopend spoor terecht. Op een braakliggend terrein aan de rand van de grootstad worden de gestrande reizigers geconfronteerd met een groep eigentijdse nomaden, die overleven van straatacts, stropen en zelfgestookte jenever.

1 2 3 4 5 6