Sering vzw realiseert langlopende projecten (producties), projecten in samenwerking met of in opdracht van andere organisaties (co-producties), ook internationaal, en kortlopende projecten die leiden tot toonmomenten. Kies uit het menu hieronder om meer te weten over de voorbije producties.

Archief
Licht Ontvlambaar (2-03-2002)

Licht ontvlambaar handelt over de wetmatigheden van het leven. 6 jongeren van verschillende origine zingen, spelen en musiceren met een instrumentarium voornamelijk opgebouwd uit recyclage materialen.
Licht ontvlambaar is een ode aan het teloorgegane kind, aan de eeuwige rebel die in ons sluimert en aan onderdrukte verlangens.

Tijdrovers (03-11-2001)

Drie professionele acteurs brengen met 20 stadsgenoten, in leeftijd variërend van 7 tot 81 jaar een familievoorstelling rond tijd.


Oemmi (29-09-2001)

Vijf jonge spelers, waarvan voor de meeste deze productie hun eerste ervaring op de scène is, nemen u mee naar het Marokko van voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Het is niet alleen een periode waarin de Westerse cultuur in het land voelbaar wordt. Maar ook een tijd waarin vrouwen, in alle uithoeken van de wereld zich beginnen te organiseren waardoor de emancipatiestrijd een onomkeerbaar feit geworden is.

Speeldata 'Ons Verhaal'

11 oktober uitverkocht! In oktober starten we met een nieuwe voorstellingenreeks 'Ons Verhaal'. De speeldata zijn 4, 5, 10, 11, 17, 18 oktober. Vrijdagen en zaterdagen om 20u, zondag om 15u.

Pad van Dromen (8-10-1999)

Deze productie handelt over de dromen en frustraties van bewoners in een multiculturele wijk.
17 mensen. Jong en oud. Met werk of zonder werk. Professioneel of liefhebber. Nieuwe Belg of Belg bij geboorte. Ze hebben samen gezongen, verteld, geïmproviseerd. Daaruit groeide een tragikomisch wijkportret van kleine egootjes met grote harten...toevallig bij elkaar.


Krant en Fantastisch (02-02-1999)

Dat een krantenleven niet altijd over rozen loopt, ondervindt de krant van 12 december die in een zware storm een bladzijde verliest. Door het zo ontstane gat valt een wezen naar buiten dat zichzelf Fantastisch noemt en in alle richtingen tegelijk kan zien.

Bron (1997)

Vele jongvolwassenen stellen zich, ondanks verschillen op sociaal en cultureel gebied, dezelfde existentiële vragen.
Vijf acteurs en een musicus verwoordden en verklankten de zoektocht naar 'de zin van zijn'.

Sering en Vlag (december 1995)

Het hele verhaal is een prachtige metafoor voor de sociale geschiedenis van de vorige eeuw. De verdwijning van het landelijke leven en de migratie naar de grootsteden.
Deze productie gespeeld door 50 mensen (de jongste 7 en de oudste 72 jaar oud) ging in première in de Bourlaschouwburg en was het startsein voor de sociaal-artistieke werkplaats Sering.

1 2 3 4 5 6