'Dwarreloogst' is voorbij, maar toch niet helemaal...

23/04/2016 17:18

Na jarenlang teksten en dialogen te schrijven in functie van een bepaald thema, een bepaald persoon of een bepaalde groep, schreef Rebecca Huys vorig jaar een tekst in functie van niets of niemand, vanuit een persoonlijke noodzaak, en bleek hij te gaan over ons allemaal.

Het werd een tekst die de mens beschrijft in al zijn kwetsbaarheid, breekbaarheid en puurheid en hoe deze worstelt met het gewicht van de wereld.

Tijdens het schrijven van ‘Dwarreloogst’ begon ze gestaag weer met tekenen, haar andere passie, die ze lang geleden opzijschoof toen ze besloot voor acteren te gaan. Haar tekeningen openen de deur naar De Tuinen van Ree, waar het kleurrijke Muizemeisje leeft. Het is een wereld die vooral bestaat uit tijd en ruimte, en een plaats creëert voor het leven dat daarbinnen mogelijk is.

Met de tekst die woord voor woord groeide en steeds dieper groef, kwamen de tekeningen meer en meer tot leven, en verliep hun evolutie als een symbiose. Daarom besliste Rebecca om tijdens de voorstellingenreeks van Dwarreloogst ook haar tekeningen op te hangen. Het één bestond niet meer zonder het ander.

‘Dwarreloogst’ ging op 4 maart 2016 succesvol in première.
Zowel de tekst als de tekeningen werden vol verwondering in ontvangst genomen door een veelal ontroerd publiek.

Op 5 maart zat uitgeverij Pandora Publishers in de zaal die ‘Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree’ ondertussen als boekje heeft uitgegeven.
Het boekje is op Sering verkrijgbaar tijdens de voorstellingen of bestel HIER.

Prijs: 15 euro (excl. verzendkosten) 18 euro incl. verzendkosten (België)Wij hopen, samen met Rebecca, dat dit niet het einde maar het begin van een mooi avontuur zal zijn.Na de laatste voorstelling bleven we moe maar verwarmd achter met een boek vol overweldigende
publieksreacties, hieronder graag een bloemlezing:


“Terwijl je meezweeft op wolk en wind, vergeet dan zeker niet Muizemeis te kussen, het is een fantastisch kind!” – Tinne

“Uit mijn leven gegrepen!” – Jan

“Elke keer als ik je hoor, beweegt er iets in mij. Ik hou het ook vast, het is een grote hulp. Ik kom er veel verder mee.
Dank je.”
– Maria

“Zo fragiel en kippenvel van begin tot einde door de onvoorstelbare herkenbaarheid. Het was net ikzelf die dit vertelde, bedoelde, wat er door mijn gedachten ging. Kon iedereen dit maar zien, horen, weten… Het leven en de wereld zou voor iedereen nog zoveel mooier zijn! Hartelijk dank voor deze intieme belevenis!” – Sara en Tom

“Dank u voor de mooie avond. We wachten ondertussen met ongeduld op uw boekje. In alle rust alles nog eens herbeleven,
wat moet er nog meer zijn.”
– Mieke en Stef

“1 woord: Subliem… ! Van harte.” – Dirk

“Mijn hart dankt jouw hart om zo herkenbaar ons verhaal te vertellen in pakkende poëtische woorden.
Je bent niet alleen lieve binnenwerelder. xxx”
– Frans

“Rebecca, dank je wel, dank je wel. Ontzettend dankbaar ben ik voor jouw mooie woorden. Ze zijn recht naar mijn hart gegaan. Zo ontzettend herkenbaar. Ieder woord heeft me geraakt en deugd gedaan. Deugd gedaan omdat na een moeilijke periode in mijn leven iemand in woorden heeft kunnen omschrijven wat ik voel(de) en niet in woorden tot uiting kon brengen. Ik ben, net als jij, een dwarrelaar.” – Peggy

“Rebecca geeft woorden aan het transitieproces dat veel mensen nu doormaken. Is het hoogsensitief of is het eindelijk weer durven voelen en echt zijn in een wereld waar verbinding vaak zoek is? Bijzonder waardevol in deze tijd die vraagt om een nieuwe buitenwereld die gegrond is in de binnenwereld. Authentiek, kwetsbaar en krachtig. Recht vanuit het hart.
Dat komt binnen in mijn hart.”
– Greet

Dwarreloogst:

Tekst & spel: Rebecca Huys
Regie: Mia Grijp
Begeleiding tijdens de eerste repetitiefase: Lisette Mertens
Promo: Ira Vander Borght
Scenografie: Bart Luypaert

Muizemeis en de Tuinen van Ree:

Tekeningen: Rebecca Huys
Presentatie: Bart Luypaert

Lay-out boekje: Ira Vander Borght