Partners in World Carrousel
Pépé's eiland werd gemaakt met leden van de kerngroep van World Carrousel, waarmee Sering samenwerkt om een creatief netwerk te bouwen dat bruggen slaat tussen Noord en Zuid. We leerden deze gelijkgestemde groepen kennen op internationale festivals zoals het Internationaal Wijktheaterfestival in Rotterdam (2001, 2003, 2005 en 2008), Madness and Arts (georganiseerd door Sycorax in Münster, 2006), ArteTerapia (Banska Bystrica, 2007).

Onze internationale partners zijn:

Arena y Esteras   
Arena y Esteras (foto) is werkzaam in Villa El Salvador, een grote volkswijk bij Lima (Peru). Ze richten zich op menselijke ontwikkeling via verschillende kunstvormen zoals dans, theater, muziek, circus enz... Thema’s waarrond gewerkt wordt zijn respect voor de mensenrechten, interculturaliteit en gender. Het woongebied, de marktplaats en de school doen dienst als podium.
Teatro Pregones
  
New-Yorkse artiesten van Puertoricaanse origine (Rosalba Rolon, Luis I. Meléndez en David Crommet) verweven thea­ter, muziek en dans in dit theater in de Bronx. Ze werken rond mondelinge tradities van de Latino gemeenschap. Daarbij linken ze de eigen geschiedenis aan inheemse mytho­logische verhalen. Sinds 1981 organiseert Pregones ook workshops voor sociale en culturele organisaties, universiteiten en scholen.


Tswelopele Performing Artists

De groep werd in november 1994 opgericht in Tembisa (Johannesburg, Zuid-Afrika) door Oupa China Malatjie, die dankzij de podiumkunsten mensen uit verschillende culturen en met uiteenlopende achtergronden samen wil brengen in een atmosfeer van gelijkheid. Tswepa omvat een wisselende groep van een twintigtal jongeren tussen 13 en 28 jaar, vaak leerlingen en scholieren uit een sociaal kwetsbare omgeving. Ze volgen lessen in dans, theater, vertellen van verhalen en poëzie. Deelnemers van Tswepa stromen door naar professionele en half-professionele jobs in grote en kleine kunstorganisaties en officiële diensten. (Oorspronkelijk was The Youth Drama Society uit Soweto onze partner in Zuid-Afrika. Het theater wilde jongeren een stem geven onder het apartheidsregime en hen ook daarna leren hoe ze greep kunnen krijgen op politieke en sociale kwesties die hun leven bepalen. Toen Peter Ngwenya, oprichter van TYDS, ernstig ziek werd in 2007 deden we een beroep op Tswepa. Peter overleed in mei 2009).


Debajehmujig Storytellers  
Debajehmujig Storytellers is een professionele kunstenorganisatie, hun werk vertrekt altijd vanuit de gemeenschap en is gewijd aan de heropleving van de Anishnaabegcultuur, -taal en het Anishnaabegerfgoed. Ze doen dit via educatie en het delen van oorspronkelijke creatieve expressie met de inheemse en de uitheemse bevolking. Het gezelschap maakt bijzonder en authentiek werk, waarmee ze een brug wil slaan tussen verschillende culturen en generaties. De organisatien is gelegen in het Wikwemikong Unceded Indianenreservaat, op Manitoulin Eiland, in Noord-Ontario, Canada en werd gesticht in 1984. Het Debajehmujig Creatie Centrum – de productiefaciliteit van de organisatie – werd geopend in 2007 in de naburige Manitowaninggemeenschap. Sinds 2011 is deze groep, via Sering, een participant geworden in World Carrousel.


Red Zone Company
Red Zone Company is een groep jonge toneelacteurs die in het door oorlog en geweld verscheurde Irak compromisloos en ongetemd theater willen maken, vanuit de dagelijkse pijn van de straten van Bagdad en in volle artistieke vrijheid. Ze spelen hun voorstellingen gratis voor al wie wil komen kijken.
De toestand waarin Irak zich bevindt, zorgt er momenteel voor dat zij niet kunnen participeren aan de komende projecten van World Carrousel. We blijven met hen in contact en zullen hen met open armen opnieuw op World Carrousel ontvangen wanneer de situatie verbetert.
 
Gemeenschapstheaters en andere sociaal-artistieke initiatieven die in de toekomst willen deelnemen nodigen we hierbij uit om contact met ons op te nemen.